Yhdistys

Varsinais-Suomen Mehiläishoitajat ry:n (perust. 1985) tarkoituksena on edistää ja tukea mehiläishoitoa pääosin Varsinais-Suomen alueella. Yhdistys pyrkii luomaan ja ylläpitämään myönteistä kuvaa hunajasta ja mehiläistaloudesta.

Suomessa mehiläishoito elää nousukautta. Mehiläisyhteiskuntien ja varsinkin uusien mehiläishoitajien määrät lisääntyvät nopeasti. Etelä-Suomen yhdistysten järjestämillä mehiläishoitokursseilla on ennätysmäärä oppilaita. Omalle viimeisimmälle kurssille ilmoittautui noin 80 osallistujaa, joka on pitkään aikaan suurin määrä Suomessa. Yhdistyksemme jäsenmäärä on vuoden aikana kasvanut voimakkaasti. Kilpailemme melko tasapäisesti Uudenmaan Mehiläishoitajien kanssa jäsenmäärältään Suomen suurimman yhdistyksen tittelistä.

Turussa on yhdistyksemme toimesta aloitettu kaupunkimehiläishoito vuonna 2013, jolloin Turun kaupungin ympäristöviraston kattoterassilla oli yksi mehiläisyhteiskunta. Kuluneena kesänä oli kauppakeskus Skanssin katolla aluksi kaksi, loppukesästä neljä mehiläisyhteiskuntaa. Molempina kesinä ko yhteiskunnat saivat mediassa erittäin paljon palstatilaa. Myös muita yksittäisiä mehiläisyhteiskuntia on Turun kaupunkialueella viime vuosina hoidettu. Kuluneena kesänä Turun kaupunginvaltuutettu Niina Ratilainen on tehnyt valtuustoaloitteen kaupunkimehiläishoidon ottamiseksi mukaan kaupungin vihertoimialan toimintaan. Neuvottelut asiasta ovat käynnissä. Tämä tulee työllistämään joitakin Turun alueen mehiläishoitajia.

Tutustu myös Varsinais-Suomen mehiläishoitajat ry:n 30-vuotishistoriikkiin:
VSMH – 30 toiminnan vuotta (pdf)

Kiinnostaako Varsinais-Suomen Mehiläishoitajat ry:n jäsenyys? Liity mukaan täyttämällä tietosi

Olemme Suomen Mehiläishoitajain liiton jäsen.

Comments are closed.